vos en de lange

De Taxatiespecialist

De Taxatiespecialist verzorgt de herbouwwaarde taxatie voor uw VvE op een vakkundige, snelle manier en tegen zeer scherpe tarieven.

De Vereniging van Eigenaren
De Vereniging van Eigenaren – of VVE – draagt zorg voor de juiste verzekering van uw appartementencomplex. Dit is wettelijk verplicht. Of het nu gaat om een portiek met 3 woningen of om een flatgebouw met honderden appartementen.

Om ervoor te zorgen dat de verzekering de juiste dekking biedt, moet de herbouwwaardewaarde van het gebouw om de 5 tot 6 jaar opnieuw worden vastgesteld.
Om volledig te worden geaccepteerd door de verzekeraar, en het risico op onderverzekering te vermijden, moet de taxatie worden uitgevoerd door een deskundige taxateur.

Reden voor Taxatie
De Vereniging van Eigenaren sluit een verzekering af die schade aan het appartementencomplex dekt in geval van brand of ander onheil. De waarde van het gebouw moet worden getaxeerd om de volgende redenen:

Aansprakelijkheid Bestuurders
Wanneer bij schade blijkt dat er sprake is van onderverzekering, en de waarde van het complex is niet door een deskundige taxateur vastgesteld, dan kan het zijn dat er sprake is van nalatigheid van het bestuur.

Het deel van de schade dat niet door de verzekering wordt uitgekeerd, wordt dan mogelijk in privé verhaald op de bestuurders van de VVE. Dit valt bijna nooit onder de dekking van de bestuurders-aansprakelijkheidsverzekering.

Het is daarom van groot belang dat de waarde van uw complex door een deskundige taxateur wordt vastgesteld.

Korting via De VvE Winkel
Wanneer u een taxatieopdracht verstrekt via De VvE Winkel, ontvangt u GRATIS 5 JAAR LANG, ieder jaar een geïndexeerde versie van het rapport.

aanmelden